Parterapi i Silkeborg2020-05-31T23:57:47+02:00

Parterapi i Silkeborg

Parterapi handler om udviklingsmuligheder, nærvær, konflikter og misforståelser samt medfølelse og kærlighed i parforholdet. Få hjælp til parforholdet af erfaren parterapeut og RAB godkendt Psykoterapeut.

Udviklingsmuligheder i parterapien

Jeg får som parterapeut ofte spørgsmålet om hvad parterapi går ud på så det har jeg skrevet et blogindlæg om på siden “Hvad er parterapi?“:

Parterapi er når I som par får hjælp af en professionel til at udvikle eller afklare jeres parforhold. Når i deltager i parterapi i Aktionspotentiale, bliver I mødt ligeværdigt lige meget, hvilke styrker og svagheder i hver især har i jeres parforhold. Jens Jakob Grundvad, parterapeut Aktionspotentiale

I parterapien kan I lære at blive hinandens bedste partner og kæreste. Ligesom vi som individer kan have brug for udvikling, for at blive den bedste version af os selv, kan parforholdet også få brug for udvikling, for at vi kan få et bedre parforhold.

Når vi som par har været sammen igennem nogle år, bliver vi ofte blinde for udviklingsmulighederne, vi ser mest hverdagens krav og begrænsningerne. Så kan det være vitaliserende at få hjælp til på ny at opdage kærligheden, nærværet og det som er værd at være fælles om. Her kan parterapi hjælpe, og jeg glæder mig til at se jer i Aktionspotentiales skønne lokaler i Hvinningdal i Silkeborg.

“Det væsentligste i parforholdet er kærligheden, nærværet og kommunikationen, og vigtigst i forhold til udviklingen af forholdet, er kommunikationen”, Jens Jakob Grundvad

Kommunikation i parterapien

Når forholdet trænger til udvikling, er det vitalt, at vi som par kan kommunikere med hinanden, opnå kontakt og fælles forståelse. Kan vi ikke det glider vi fra hinanden og risikerer at stå med to forskellige opfattelser af vores parforhold og dets præmisser .

Det er fundamentalt at udvikle evnen til at kommunikere med hinanden, øve evnen og tålmodigheden til skiftevis at lytte og tale, og til at spørge undrende og fordomsfrit ind til det vi ikke forstår.

Kontaktfuld kommunikation kræver også at vi bliver i kontakten, når følelser som vrede, angst og ked af det aktiveres. Det kan være svært at blive i kontakten, når utrænede følelser blusser op, og det kan godt læres.

Evnen til at kommunikere dybt og kontaktfuldt med sin partner, udvikles ved at gøre det. Evnen bliver vedligeholdt ved at blive ved med at gøre det. Jo mere I som par øver jeres kommunikation, jo bedre bliver I.

Kan I ikke få kontakt og dyb forståelse via jeres kommunikation ved egen hjælp, vil jeg anbefale at I får hjælp og støtte til at lære det. Og her kan parterapi være en god og nødvendig hjælp.

Udvikling betyder at vikle noget ud, som er blevet indviklet, ”, Anders Fuglsang psykoterapeut, teolog og ven.

Jens Jakob er skarp, loyal, neutral og der sker ingen favorisering af nogen af partnerne. Han er uovertruffen dygtig til at give begge parter en forståelse af de problemstillinger, der gør at kommunikationen i forholdet indimellem slår koldbøtter og hvorfor vi reagerer overfor hinanden som vi gør.

Jens Jakob anskuer tingene på en befriende, naturlig og værdig måde. Det synes pludseligt mindre farligt at åbne sig og få italesat udfordringerne over for sin partner.

Jens Jakob formår simpelthen at give indblik og forståelse hos begge parter og få sat forholdets udfordringer i perspektiv på en overskuelig måde. Vi mødes med en naturlighed blandet med lidt humor, grin, alvor og tårer, så vi kan forholde os til og nå hinanden igen.

Han er en god investering for ethvert parhold, der ønsker god kommunikation og fortrolig kontakt. Jens Jakob vil også være en god investering i ethvert nystiftet parforhold/ægteskab –en god investering til fremtiden.

Vi kan kun anbefale Jens Jakob.

Ghita og Preben Vemmelund, var i parterapi hos Jens Jakob Grundvad

Nærvær i parforholdet

Hvis vi skal føle at vi bliver set, hørt og taget alvorligt, når vi snakker med hinanden, er det vigtigt at have optrænet evnen til at være nærværende. Uden nærvær i kommunikation falder både budskabet og den opbyggende kontakt på gulvet, og afstanden mellem os risikerer at blive øget, frem for det der oftest er ønsket, nemlig nærhed og fællesskab.

Nærvær er en træningssag, som alle kan træne og lære. Som med alt andet bliver vi bedre, når vi træner målrettet og har en professionel træner. Mænd og kvinder har ofte meget forskellige måder at være nærværende på.

I parterapien kan I få hjælp til at opbygge kontakten og nærværet med hinanden og hjælp til at opdage og forstå hinandens måder at være nærværende på.

I kan også finde ud af, hvor meget nærvær i som ”han” og ”hun” i forholdet kan holde til. Nærvær har for de fleste mennesker også en bagkant, og det er vigtigt at både mand og kvinde finder sin egen grænse, samt tager vare på den.

Få hjælp til dit parforhold – Book tid online

Konflikter og misforståelser i parforholdet

Når mennesker er sammen, opstår der konflikter og misforståelser i en lind strøm. Det gælder, som du sikkert ved, også når vi bare er to. Det betyder at konflikter og misforståelser er en del af et socialt liv. Konflikter kan ikke undgås, de skal bearbejdes, såfremt stemningen på langt sigt skal forblive ok.

Mange konflikter og misforståelser opstår, fordi vi ikke opdager egne eller den andens bagvedliggende følelser, eller fordi den ene eller begge i forholdet ikke er fortrolig med egne følelser.

Hvis han ikke kan rumme, når hun bliver ked og græder, og hun bliver bange, når han bliver vred, så bliver det svært for parret at opleve konstruktive konflikter.

Hvis I genkender noget af ovenstående, kan I have gavn af at lære at få konstruktive konflikter, ofte skal I også øve jer på nærvær og kommunikation som er modgift til opslidende og spaltende konflikter.

Medfølelse og kærlighed i parterapien

Medfølelse og kærlighed er begge kvaliteter, der indebærer at det gives og modtages betingelsesløst. Når det lykkes, opstår de dybe og varme følelser af tillid, samhørighed og accept, der gør at hengivelse bliver en mulighed.

Medfølelse og kærlighed er også kvaliteter som nogen af os desværre ikke har fået ind med modermælken. Derfor kan det være godt at opdage hvad medfølelse og kærlighed betyder i praksis for jer.

I parterapien kan I opøve medfølelse og kærlighed, få bevidstgjort og blive klar over hvordan i får disse kvaliteter til at gro i jeres parforhold.

Spørgsmål og svar om Parterapi

Når I kommer til parterapi ved Aktionspotentiale tager jeg, som terapeut, ledelsen for relationen og samtalen. Dermed sørger jeg for at terapien holdes i en ligeværdig energi og jeg sikrer, at vi finder tilbage til oplevelsen af ligeværd, så ofte det er nødvendigt.

Jeg tilstræber at begge parter føler sig mødt samt behandlet trygt og ordentligt, for at der kan igangsættes sund og bæredygtig udvikling.

En parterapi session tager typisk 1,5 time. Efter en kort præsentation, fortæller først den ene så den anden sin version af problemet/ønsket med at komme i parterapi. Imens den ene fortæller, er den ikke fortællende part bare lyttende.

Når I begge har fortalt jeres version af problemet/ønsket, spørger jeg om I kan kende hinandens fortælling, og så udreder vi i fællesskab divergerende oplevelser, uenigheder, misforståelser og hukommelses forskelle.

Forløbet af parterapi varierer meget afhængig af hvilke behov, ønsker og ressourcer parret har. Ønsker parret eller den ene i parret afklaring er forløbet ofte kort fx 1-3 sessioner, fordi en eller begge rent faktisk bliver afklaret.

Vælger parret at gå ind i et udviklings forløb, kan forløbet blive mere langstrakt med flere sessioner, hvor begge parter påtager sig ansvaret for såvel personlige som fælles udviklings punkter.

Forløbet af parterapi varierer meget afhængig af hvilke behov, ønsker og ressourcer parret har. Ønsker parret eller den ene i parret afklaring er forløbet ofte kort fx 1-3 sessioner, fordi en eller begge rent faktisk bliver afklaret.

Læs mere om dette og længerevarende forløb i blogindlægget Hvordan foregår parterapi?

Hvis I ønsker at arbejde med at udvikle jeres parhold gennem et forløb, er det jeres ønsker, sårbarheder og behov der bestemmer retningen. I et udviklingsforløb kommer I typisk til at arbejde med jeres sårbarheder, jeres ”egen del”.

Læs mere om parforhold og parterapi

PRISER PARTERAPI

900 kr. pr. time

Alle priser er eksklusiv moms.

Book en tid
Kontakt

GENEREL INFORMATION

ÅBNINGSTIDER

Aktionspotentiale har åbent efter aftale. Jeg svarer på telefonbesked, mail og kontakt via Kontaktsiden inden for et døgn.

TELEFONTIDER

Mandag – fredag 7:00 – 18:00
Jens Jakob Grundvad

Har du spørgsmål til parterapi er du velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak eller booke en tid online. Læs mere om mig og min baggrund. Du er også velkommen til gratis foredrag som jeg holder ca. en gang om måneden.

27 51 45 61

Book en tid
Kontakt
GRATIS Foredrag
Go to Top