Parterapi i Silkeborg2022-03-23T17:34:50+01:00

Parterapi i Silkeborg

Parterapi handler om udviklingsmuligheder, nærvær, konflikter og misforståelser samt medfølelse og kærlighed i parforholdet.

Få hjælp til parforholdet af erfaren parterapeut og RAB godkendt Psykoterapeut.

Når i deltager i parterapi hos Aktionspotentiale i Silkeborg, bliver I mødt ligeværdigt lige meget, hvilke styrker og svagheder i hver især har i jeres parforhold.

Udviklingsmuligheder i parterapien

Jeg tilbyder parterapi hvor begge parter deltager og efterfølgende eventuelt individuel terapi i Aktionspotentiales lokaler i Hvinningdal i Silkeborg, som ligger centralt i forhold til motorvejen!

Som parterapeut får jeg ofte spørgsmålet om hvad parterapi går ud på så det har jeg skrevet et blogindlæg om på siden “Hvad er parterapi?“:

Parterapi er når I som par får hjælp af en professionel til at udvikle eller afklare jeres parforhold. Når i deltager i parterapi i Aktionspotentiale, bliver I mødt ligeværdigt lige meget, hvilke styrker og svagheder i hver især har i jeres parforhold.

Parterapi er også en mulighed for at lade terapeuten betragte, opdage og undersøge, for derefter nænsomt at gøre jer opmærksomme på ressourcer, kommunikation, følelser, sårbarheder og automatiske reaktionsmønstre i jeres parforhold.
Jens Jakob Grundvad, parterapeut Aktionspotentiale

I en åben proces, hvor vi ikke jagtede et specifikt resultat, hjalp Jens Jakob min partner og jeg med at besøge problemstillinger i vores forhold, men også hos os selv hver især.

Vi havde efter en familie forøgelse fået intensiveret underliggende og nye konflikter, som til sidst havde resulteret i, at forholdet var ved at falde fra hinanden. Derfor opsøgte vi Jens Jakob. Den ene part var opsat på at afvikle forholdet med hjælp fra en terapeut.

Fordi der var respekt for alle udfordringer, vi måtte have, blev det naturligt for os at tale åbent om disse med hinanden og med Jens Jakob. Terapien bidrog til en proces, hvor vi fik undersøgt om kærligheden var inde bag alt det svære.

Videre fik vi værktøjer til at arbejde på alt det svære, både hver for sig og i fællesskab. Vi gik, med hjælp fra Jens Jakobs spørgsmål og facilitering, fra at afvikle forholdet, til at udvikle forholdet og os selv.

Amanda & Dan, Parterapi

Bliv hinandens bedste partner og kæreste

I parterapien kan I lære at blive hinandens bedste partner og kæreste. Ligesom vi som individer kan have brug for udvikling, for at blive den bedste version af os selv, kan parforholdet også få brug for udvikling, for at vi kan få et bedre parforhold.

Når vi som par har været sammen igennem nogle år, bliver vi ofte blinde for udviklingsmulighederne, vi ser mest hverdagens krav og begrænsningerne.

Så kan det være vitaliserende at få hjælp til på ny at opdage kærligheden, nærværet og det som er værd at være fælles om.

Her kan parterapi hjælpe, og jeg glæder mig til at se jer i Aktionspotentiales skønne lokaler i Hvinningdal i Silkeborg.

“Det væsentligste i parforholdet er kærligheden, nærværet og kommunikationen, og vigtigst i forhold til udviklingen af forholdet, er kommunikationen”.  Jens Jakob Grundvad, parterapeut Aktionspotentiale

Jens Jakob Grundvad, psykoterapeut og parterapeut

Kommunikation i parterapien

Når forholdet trænger til udvikling, er det vitalt, at vi som par kan kommunikere med hinanden, opnå kontakt og fælles forståelse. Kan vi ikke det glider vi fra hinanden og risikerer at stå med to forskellige opfattelser af vores parforhold og dets præmisser .

Det er fundamentalt at udvikle evnen til at kommunikere med hinanden, øve evnen og tålmodigheden til skiftevis at lytte og tale, og til at spørge undrende og fordomsfrit ind til det vi ikke forstår.

Kontaktfuld kommunikation kræver også at vi bliver i kontakten, når følelser som vrede, angst og ked af det aktiveres. Det kan være svært at blive i kontakten, når utrænede følelser blusser op, og det kan godt læres.

Evnen til at kommunikere dybt og kontaktfuldt med sin partner, udvikles ved at gøre det. Evnen bliver vedligeholdt ved at blive ved med at gøre det. Jo mere I som par øver jeres kommunikation, jo bedre bliver I.

Kan I ikke få kontakt og dyb forståelse via jeres kommunikation ved egen hjælp, vil jeg anbefale at I får hjælp og støtte til at lære det. Og her kan parterapi være en god og nødvendig hjælp.

Udvikling betyder at vikle noget ud, som er blevet indviklet, ”, Anders Fuglsang psykoterapeut, teolog og ven.

Jens Jakob er skarp, loyal, neutral og der sker ingen favorisering af nogen af partnerne.

Han er uovertruffen dygtig til at give begge parter en forståelse af de problemstillinger, der gør at kommunikationen i forholdet indimellem slår koldbøtter og hvorfor vi reagerer overfor hinanden som vi gør.

Jens Jakob anskuer tingene på en befriende, naturlig og værdig måde. Det synes pludseligt mindre farligt at åbne sig og få italesat udfordringerne over for sin partner.

Jens Jakob formår simpelthen at give indblik og forståelse hos begge parter og få sat forholdets udfordringer i perspektiv på en overskuelig måde.

Vi mødes med en naturlighed blandet med lidt humor, grin, alvor og tårer, så vi kan forholde os til og nå hinanden igen.

Han er en god investering for ethvert parhold, der ønsker god kommunikation og fortrolig kontakt. Jens Jakob vil også være en god investering i ethvert nystiftet parforhold/ægteskab –en god investering til fremtiden.

Vi kan kun anbefale Jens Jakob.

Ghita og Preben Vemmelund, var i parterapi hos Jens Jakob Grundvad

Nærvær i parforholdet

Hvis vi skal føle at vi bliver set, hørt og taget alvorligt, når vi snakker med hinanden, er det vigtigt at have optrænet evnen til at være nærværende.

Uden nærvær i kommunikation falder både budskabet og den opbyggende kontakt på gulvet, og afstanden mellem os risikerer at blive øget, frem for det der oftest er ønsket, nemlig nærhed og fællesskab.

Nærvær er en træningssag, som alle kan træne og lære. Som med alt andet bliver vi bedre, når vi træner målrettet og har en professionel træner. Mænd og kvinder har ofte meget forskellige måder at være nærværende på.

I parterapien kan I få hjælp til at opbygge kontakten og nærværet med hinanden og hjælp til at opdage og forstå hinandens måder at være nærværende på.

I kan også finde ud af, hvor meget nærvær i som ”han” og ”hun” i forholdet kan holde til. Nærvær har for de fleste mennesker også en bagkant, og det er vigtigt at både mand og kvinde finder sin egen grænse, samt tager vare på den.

Aktionspotentiale, lille lokale

Konflikter og misforståelser i parforholdet

Når mennesker er sammen, opstår der konflikter og misforståelser i en lind strøm. Det gælder, som du sikkert ved, også når vi bare er to.

Det betyder at konflikter og misforståelser er en del af et socialt liv. Konflikter kan ikke undgås, de skal bearbejdes, såfremt stemningen på langt sigt skal forblive ok.

Mange konflikter og misforståelser opstår, fordi vi ikke opdager egne eller den andens bagvedliggende følelser, eller fordi den ene eller begge i forholdet ikke er fortrolig med egne følelser.

Hvis han ikke kan rumme, når hun bliver ked og græder, og hun bliver bange, når han bliver vred, så bliver det svært for parret at opleve konstruktive konflikter.

Hvis I genkender noget af ovenstående, kan I have gavn af at lære at få konstruktive konflikter, ofte skal I også øve jer på nærvær og kommunikation som er modgift til opslidende og spaltende konflikter.

Medfølelse og kærlighed i parterapien

Medfølelse og kærlighed er begge kvaliteter, der indebærer at det gives og modtages betingelsesløst. Når det lykkes, opstår de dybe og varme følelser af tillid, samhørighed og accept, der gør at hengivelse bliver en mulighed.

Medfølelse og kærlighed er også kvaliteter som nogen af os desværre ikke har fået ind med modermælken. Derfor kan det være godt at opdage hvad medfølelse og kærlighed betyder i praksis for jer.

I parterapien kan I opøve medfølelse og kærlighed, få bevidstgjort og blive klar over hvordan i får disse kvaliteter til at gro i jeres parforhold.

Sådan arbejder jeg som parterapeut

I mit arbejde som parterapeut arbejder jeg ud fra 4 hovedpunkter:

 1. Jeg arbejder på at skabe et ligeværdigt og trygt møde.
 2. Jeg opbygger relation til jer, så vi kan få mulighed for at arbejde med de dele af jeres parforholdsliv, der byder jer vanskeligheder.
 3. Jeg hjælper jer med at blotlægge og bevidstgøre jeres ønsker, behov og udfordringer.
 4. Jeg tilbyder jer via arbejdet med ovenstående 3 punkter og min faglighed at komme i gang med letforståelige, meningsfulde og virksomme handlinger, såvel fælles som individuelt, i det omfang I har brug for det.

Hvad kan jeg som parterapeut hjælpe med?

Som parterapeut hjælper jeg par med at opbygge, genfinde eller finde kærligheden, respekten, tilliden, kommunikationen, nysgerrigheden, grænserne m.m. i forhold til parret og de to individer, der danner parret.

Herunder er beskrevet nogle af de almindeligste temaer, som kan skabe problemer i parforholdet:

 • Praktiske gøremål i en husholdning
 • Familiedannelse
 • Praktiske opgaver omkring børnene
 • Kommunikation med og kontakt til børnene
 • Konflikter omkring børnene og parforholdet
 • Intimitet og erotik
 • Fritidsaktiviteter og tidsforbrug fælles og individuelt
 • Økonomisk prioritering og praksis eller mangel på samme
 • Når den ene er utro
 • Misbrug

Mere uddybning om de enkelte punkter kan du læse mere om i blogindlægget “Hvad kan I få hjælp til at arbejde med hos en parterapeut?

samt bevidstgørelse af kommunikationsmønstre og forskellige kommunikative redskaber og øvelser.

Jeg bruger selvfølgelig også den erfaring og personlige udvikling, som jeg har tilegnet mig gennem 30 års arbejde med mennesker i udvikling og i krise.

Hvilke metoder bruger jeg som parterapeut?

I mit arbejde som parterapeut bruger jeg logiske forklaringer, let forståelige og motiverende handlinger og anvisninger.

Mit fokus er, at i skal have noget med hjem, som I kan bruge og forstå, noget der virker i forhold til de problemer, ønsker og drømme, som I bringer til torvs i terapien.

Specifikt fagligt bruger jeg viden, metoder og redskaber fra

 • NLP psykoterapeut uddannelse
 • Kognitiv terapi ACT og CFT
 • Imago-terapi
 • Gestaltterapi
 • PBSP-terapi
 • Kropsterapi og fysioterapi
 • Yoga
 • Eksistentiel terapi og filosofi

samt bevidstgørelse af kommunikationsmønstre og forskellige kommunikative redskaber og øvelser.

Jeg bruger selvfølgelig også den erfaring og personlige udvikling, som jeg har tilegnet mig gennem 30 års arbejde med mennesker i udvikling og i krise.

Spørgsmål og svar om Parterapi

Når I kommer til parterapi ved Aktionspotentiale tager jeg, som terapeut, ledelsen for relationen og samtalen. Dermed sørger jeg for at terapien holdes i en ligeværdig energi og jeg sikrer, at vi finder tilbage til oplevelsen af ligeværd, så ofte det er nødvendigt.

Jeg tilstræber at begge parter føler sig mødt samt behandlet trygt og ordentligt, for at der kan igangsættes sund og bæredygtig udvikling.

Jeg er RAB godkendt Psykoterapeut og har mange års erfaring som parterapeut og med at hjælpe par. Du kan læse mere om mig på siden “Jens Jakob Grundvad“.

I Aktionspotentiale kan I ringe for at stille spørgsmål og bestille en tid, hvis I er klar til det. I kan også sende en mail, hvis I har spørgsmål eller bare bestille en tid direkte på hjemmesiden.

Hvis I har brug for en tid hurtigt, kan det være en fordel for jer at ringe. Så vil jeg gøre det bedste jeg kan, for at tilgodese jeres ønsker.

Når I ankommer til første session, præsenterer jeg mig og liner rammerne for terapien op. Derefter fortæller I enkeltvis eller i fællesskab om jeres baggrund for parterapi gå I parterapi.

Med udgangspunkt i jeres problemer, oplevelser og ønsker arbejder jeg videre med jer derfra.

Parterapi handler om at udvikle forholdet, og om at I udvikler jer hver især til fordel for jer selv og for forholdet. Den del foregår ved at jeg som terapeut bruger min erfaring og mit fag til at hjælpe netop jer så godt som muligt.

Som parterapeut arbejder logisk og struktureret. Jeg bestræber mig på at være tydelig og letforståelig. Jeg kan lide at gøre det, som er svært at begribe begribeligt, konkret og enkelt.

Læs mere i blogindlægget “Spørgsmål og svar om parterapi og parforhold“.

Parterapi koster 950 kr. pr. time i Aktionspotentiale. Tidsforbrug på parterapi er oftest 1,5 time, hvilket bliver 1.425 kr. for en session. Bruger vi mindre tid end aftalt, betaler I kun for den tid vi har brugt.

De samlede omkostninger ved parterapi afhænger af om I har brug for afklaring eller om I har brug for at indgå i et udviklingsforløb. Afklaring opnås typisk på 1-3 sessioner.

Et udviklingsforløb, hvor I har brug for at arbejde med personlig udvikling både i parterapi og individuelt, vil ofte strække sig over flere end 3 sessioner.

Og det er meget forskelligt hvor hurtig udvikling forløber, heldigvis er mange mennesker ret effektive til at etablere udvikling, når der er motivation, mod og længsel involveret.

Læs mere om de generelle priser i Aktionspotentiale.

En parterapi session tager typisk 1,5 time. Efter en kort præsentation, fortæller først den ene så den anden sin version af problemet/ønsket med at komme i parterapi. Imens den ene fortæller, er den ikke fortællende part bare lyttende.

Når I begge har fortalt jeres version af problemet/ønsket, spørger jeg om I kan kende hinandens fortælling, og så udreder vi i fællesskab divergerende oplevelser, uenigheder, misforståelser og hukommelses forskelle.

Forløbet af parterapi varierer meget afhængig af hvilke behov, ønsker og ressourcer parret har. Ønsker parret eller den ene i parret afklaring er forløbet ofte kort fx 1-3 sessioner, fordi en eller begge rent faktisk bliver afklaret.

Vælger parret at gå ind i et udviklings forløb, kan forløbet blive mere langstrakt med flere sessioner, hvor begge parter påtager sig ansvaret for såvel personlige som fælles udviklings punkter.

Forløbet af parterapi varierer meget afhængig af hvilke behov, ønsker og ressourcer parret har. Ønsker parret eller den ene i parret afklaring er forløbet ofte kort fx 1-3 sessioner, fordi en eller begge rent faktisk bliver afklaret.

I parterapi er tidsforbruget typisk 90 minutter for en session. 90 minutter giver mulighed for at begge parter kan komme ordentlig til orde, og det giver oftest også muligheder for at parret kan få noget konkrete og begribelige opgaver med sig hjem.

Læs mere om dette og længerevarende forløb i blogindlægget Hvordan foregår parterapi?

Hvis I ønsker at arbejde med at udvikle jeres parhold gennem et forløb, er det jeres ønsker, sårbarheder og behov der bestemmer retningen.

I et udviklingsforløb kommer I typisk til at arbejde med jeres sårbarheder, jeres ”egen del”.

Alle par kan lære noget af parterapi. Parterapi kan hjælpe dig og din partner til dybere forståelse og øget nærhed. Uanset om I skal være sammen eller ej, kan parterapi hjælpe jer med at få indsigt i hvad der sker imellem jer.

Hvis I som par ved hvad I vil have hjælp til, og hvis I begge ønsker at få hjælp via parterapi, kan I selvfølgelig drage nytte og udvikle jeres parforhold ved hjælp af parterapi.

Hvis I er usikre, og har svært ved at finde ud af, hvad I ønsker hjælp til, kan I også få hjælp til afklaring? For derefter at finde ud af, om I har lyst til at arbejde videre med jeres parforhold.

Læs også blogindlæggene:

 • Hvad kan I få hjælp til at arbejde med hos en parterapeut?
 • Læs mere i blogindlægget “Hvad er parterapi?

Jeg har naturligvis mange kunder fra Silkeborg og omegn, men kunderne kommer også fra hele Midtjylland. Jeg har kunder fra et område der dækker Ringkøbing, Herning og Ikast i vest, Viborg i nord, Århus i øst samt Skanderborg og Horsens i syd.

Jeg har dog også en del henvendelser længere væk fra som så typisk kører online.

Blogindlæg om parforhold og parterapi

Hvad kan I få hjælp til at arbejde med hos en parterapeut?

Hvad hjælper en parterapeut med? En parterapeut hjælper par med at opbygge, genfinde eller finde kærligheden, respekten, tilliden, kommunikationen, nysgerrigheden, grænserne m.m. i forhold til parret og de to individer, der danner parret. Herunder er beskrevet nogle af de almindeligste temaer, som kan skabe problemer i parforholdet: Praktiske gøremål i en husholdning Familiedannelse Praktiske opgaver omkring børnene Kommunikation med og kontakt til børnene Konflikter omkring børnene og parforholdet Intimitet [...]

Hvad er parterapi?

Professionel hjælp til at udvikle jeres parforhold Gennem parterapi kan I få I hjælp til at udvikle eller afklare jeres parforhold. Der kan være mange årsager til at parforholdet bliver udsultet, her kommer tre almindelige grunde til at få brug for parterapi. 1. Mennesker udvikler sig helt naturligt i forskellige retninger Typisk udvikler mennesker sig helt naturligt i forskellige retninger, som tiden går, hvilket kræver fortsat arbejde og opmærksomhed, [...]

Hvordan foregår parterapi?

Tidsforbrug i parterapi I parterapi er tidsforbruget typisk 90 minutter for en session. 90 minutter giver mulighed for at begge parter kan komme ordentlig til orde, og det giver oftest også muligheder for at parret kan få noget konkrete og begribelige opgaver med sig hjem. Noget at arbejde videre med. I parterapi er det parrets forpligtelse overfor sig selv og for parforholdet mellem sessionerne, der giver udvikling og ønskede [...]

Top 11 spørgsmål og svar om parterapi, parterapeuter og parforhold

På denne side har jeg samlet spørgsmål og svar på mange af de spørgsmål jeg løbende får om parterapi og parforhold. Hvordan arbejder jeg som parterapeut? Hvilke metoder bruger jeg i mit arbejde som parterapeut? Hvad koster parterapi? Hvordan foregår parterapi? Hvad kan parterapi hjælpe med? Hvorfor kan det være svært og sårbart at foreslå parterapi? Hvornår skal man søge parterapi hjælp? Utroskab – hvordan kommer man videre, når [...]

PRISER PARTERAPI

950 kr. pr. time

GENEREL INFORMATION

ÅBNINGSTIDER

Aktionspotentiale har åbent efter aftale. Jeg svarer på telefonbesked, mail og kontakt via Kontaktsiden inden for et døgn.

TELEFONTIDER

Mandag – fredag 7:00 – 18:00
 • 27 51 45 61

Go to Top