Parterapi og partjek i Silkeborg

Parterapi og partjek i Silkeborg2018-11-07T16:59:43+00:00

Parterapi i Silkeborg – udviklingsmuligheder

I parterapien kan I lære at blive hinandens bedste partner og kæreste. Ligesom vi som individer kan have brug for udvikling, for at blive den bedste version af os selv, kan parforholdet også få brug for udvikling, for at vi kan få et bedre parforhold.

Når vi som par har været sammen igennem nogle år, bliver vi ofte blinde for udviklingsmulighederne, vi ser mest hverdagens krav og begrænsningerne. Så kan det være vitaliserende at få hjælp til på ny at opdage kærligheden, nærværet og det som er værd at være fælles om. Her kan parterapi hjælpe, og jeg glæder mig til at se jer i Aktionspotentiales skønne lokaler i Silkeborg (Hvinningdal).

“Det væsentligste i parforholdet er kærligheden, nærværet og kommunikationen, og vigtigst i forhold til udviklingen af forholdet, er kommunikationen”, Jens Jakob Grundvad

Kommunikation i parterapi

Når forholdet trænger til udvikling, er det vitalt, at vi som par kan kommunikere med hinanden, opnå kontakt og fælles forståelse. Kan vi ikke det glider vi fra hinanden og risikerer at stå med to forskellige opfattelser af verden.

Det er fundamentalt at udvikle evnen til at kommunikere med hinanden, øve evnen og tålmodigheden til skiftevis at lytte og tale, og til at spørge undrende og fordomsfrit ind til det vi ikke forstår. Kontaktfuld kommunikation kræver også at vi bliver i kontakten, når følelser som vrede, angst og ked af det aktiveres. Det kan være svært at blive i kontakten, når utrænede følelser blusser op, og det kan godt læres.

Evnen til at kommunikere dybt og kontaktfuldt med sin partner, udvikles ved at gøre det. Evnen bliver vedligeholdt ved at blive ved med at gøre det. Jo mere I som par øver jeres kommunikation, jo bedre bliver I. Kan I ikke få kontakt og dyb forståelse via jeres kommunikation ved egen hjælp, vil jeg anbefale at I får hjælp og støtte til at lære det. Og her kan parterapi være en god hjælp, til at blive bedre til at kommunikere med hinanden.

Udvikling betyder at vikle noget, som er blevet indviklet, ud igen”, Anders Fuglsang psykoterapeut, teolog og ven.

Nærvær

Hvis vi skal føle at vi bliver set, hørt og taget alvorligt, når vi snakker med hinanden, er det vigtigt at have optrænet evnen til at være nærværende. Uden nærvær i kommunikation falder både budskabet og den opbyggende kontakt på gulvet, og afstanden mellem os risikerer at blive øget, frem for det der oftest er ønsket, nemlig nærhed og fællesskab.

Nærvær er en træningssag, som alle kan træne og lære. Som med alt andet bliver vi bedre, når vi træner målrettet og har en professionel træner. Mænd og kvinder har ofte meget forskellige måder at være nærværende på. I parterapien kan I få hjælp til at opbygge kontakten og nærværet med hinanden og hjælp til at opdage og forstå hinandens måder at være nærværende på. I kan også finde ud af, hvor meget nærvær i som ”han” og ”hun” i forholdet kan holde til. Nærvær har for de fleste mennesker også en bagkant, og det er vigtigt at både mand og kvinde finder sin egen grænse, samt tager vare på den.

Konflikter og misforståelser

Når mennesker er sammen, opstår der konflikter og misforståelser i en lind strøm. Det gælder, som du sikkert ved, også når vi bare er to. Det betyder at konflikter og misforståelser er en del af et socialt liv. Konflikter kan ikke undgås, de skal bearbejdes, såfremt stemningen på langt sigt skal forblive ok.

Mange konflikter og misforståelser opstår, fordi vi ikke opdager egne eller den andens bagvedliggende følelser, eller fordi den ene eller begge i forholdet ikke er fortrolig med egne følelser. Hvis han ikke kan rumme, når hun bliver ked og græder, og hun bliver bange, når han bliver vred, så bliver det svært for parret at opleve konstruktive konflikter.

Hvis I genkender noget af ovenstående, kan I have gavn af at lære at få konstruktive konflikter, ofte skal I også øve jer på nærvær og kommunikation som er modgift til opslidende og spaltende konflikter.

Medfølelse og kærlighed i parterapien

Medfølelse og kærlighed er begge kvaliteter, der indebærer at det gives og modtages betingelsesløst. Når det lykkes, opstår de dybe og varme følelser af tillid, samhørighed og accept, der gør at hengivelse bliver en mulighed.

Medfølelse og kærlighed er også kvaliteter som nogen af os desværre ikke har fået ind med modermælken. Derfor kan det være godt at opdage hvad medfølelse og kærlighed betyder i praksis for jer. I parterapien kan I opøve medfølelse og kærlighed, få bevidstgjort og blive klar over hvordan i får disse kvaliteter til at gro i jeres parforhold.

PRISER PARTERAPI

950 kr. pr. time

Book en tid
Kontakt

GENEREL INFORMATION

ÅBNINGSTIDER

Aktionspotentiale har åbent efter aftale. Jeg svarer på telefonbesked, mail og kontakt via Kontaktsiden inden for et døgn.

TELEFONTIDER

Mandag – fredag 7:00 – 8:00
Mandag – torsdag 16:00 – 18:00