Tidsforbrug i parterapi

I parterapi er tidsforbruget typisk 90 minutter for en session. 90 minutter giver mulighed for at begge parter kan komme ordentlig til orde, og det giver oftest også muligheder for at parret kan få noget konkrete og begribelige opgaver med sig hjem.

Noget at arbejde videre med. I parterapi er det parrets forpligtelse overfor sig selv og for parforholdet mellem sessionerne, der giver udvikling og ønskede resultater.

Parterapi skaber udvikling, indfrier ønsker og giver afklaring

Når et par vælger at bestille en tid til parterapi, er det fordi de ønsker og har behov for bedre kontakt med hinanden ved hjælp af nye handlemåder, erkendelser og ny bevidsthed, nye perspektiver på ønsker og behov, heling af gamle og/eller nye sår eller ganske enkelt afklaring. Det er naturligvis vigtigt at sessionerne bruges på netop det, som parret ønsker hjælp til.

Læs mere på parterapi siden

Parterapi forløber efter parrets behov, ønsker og ressourcer

Forløbet af parterapi varierer meget afhængig af hvilke behov, ønsker og ressourcer parret har. Ønsker parret eller den ene i parret afklaring er forløbet ofte kort fx 1-3 sessioner, fordi en eller begge rent faktisk bliver afklaret.

Parterapi – et udviklings forløb over flere sessioner

Vælger parret at gå ind i et udviklings forløb, kan forløbet blive mere langstrakt med flere sessioner, hvor begge parter påtager sig ansvaret for såvel personlige som fælles udviklings punkter. Hvis parret har gode kommunikative evner, og nyder høj grad af gensidig respekt og integritet, kan parret ofte selv implementerer nye indsigter og færdigheder i deres parforhold.

I så fald kan der være gå mellem 2 ug 6 uger mellem sessionerne. I disse forløb kan parret komme til sessionerne berette om erfaringerne med arbejdet, udfolde nye ønsker, få nye opdagelser og påtage sig relevante opgaver, som de arbejder videre med til næste gang.

Hvor ofte ligger sessionerne i parterapi?

Er parret i krise og pressede af stress og vedvarende konflikter, er der ofte brug for tæt liggende sessioner, hver eller hver anden uge. Hermed kan parret støttes gennem krisen og få hjælp til at begynde at arbejde med konstruktiv opbyggende kommunikation og handlinger, der kan genopbygge parforholdets fundament.

På den måde kan man sige, at forløbet i parterapi kan variere, og at der er logiske og meningsfulde årsager til forløbets sammensætning.