Om Aktionspotentiale

Læs mere om Aktionspotentiale, hvem vi er og hvad vi står for

Kontakt os

Hvad er Aktionspotentiale?

I mit firma Aktionspotentiale og i mødet med mig som terapeut, coach og supervisor får du et ærligt møde, hvor jeg byder ind med det som jeg kan. Den professionelle ydelse du modtager, skal have værdi for dig.

Det er dig som kunde, der definerer værdien og identificerer at du får noget med dig, som er værdifuldt for dig.

Aktionspotentiale er etableret ud fra grundtanken om at alle mennesker rummer mængder af ressourcer. Jeg hjælper dig eller dit firma med at grave ressourcerne frem. Jeg hjælper dig med at forfine ressourcerne, så du bliver fortrolig med dem.

Og jeg hjælper dig med at omsætte ressourcerne til dynamisk og målrettet handling i dine omgivelser til gavn for dit liv og sådan at du kan indfri dine ønsker og behov.

Erfaringer fra eget liv

I Aktionspotentiale har jeg altid sat arbejdsmiljøet højt, både da vi var flere ansatte og nu hvor jeg oftest arbejder alene. For mig handler det om at være eksemplarisk, sådan at det jeg hjælper kunder med at finde frem til i deres liv, ofte er kvaliteter jeg også selv mestrer og fortsat arbejder for at forfine i mit eget liv professionelt såvel som privat.

I mine foredrag bruger jeg mine erfaringer fra mit eget liv, fortæller om min egen proces i forhold til f.eks. stress, angst og forvaltning af mine følelser som voksen.

Aktionspotentiale i praksis

Terapi i Aktionspotentiale skal virke sådan, at kunden kan identificere noget udviklende/værdifuldt/brugbart senest efter anden samtale. Sker det ikke, er kunden enten gået forkert, eller også har kontrakten været upræcis.

I min praksis bruger jeg alt det jeg har lært og samlet sammen gennem årene, som du kan læse om i uddannelser, træning og erhvervserfaring på siden Jens Jakob Grundvad.

6 grundbehov

For at konkretisere udviklingsarbejdet, bruger jeg ofte følgende 6 grund behov, til at hjælpe klienten eller organisationen med at finde ud, hvad der savnes eller mangles, for at opnå det der ønskes.

 • Plads: Betyder plads i fysisk, tankemæssig, følelsesmæssig, handlingsmæssig og åndelig forstand.

 • Næring: Betyder selvfølgelig mad, drikke og søvn, som er en af forudsætningerne for at vi kan få næring i relationer, af kunst og kultur m.m.

 • Støtte: Betyder at få støtte fra sig selv og andre, når der er brug for det i løbet af livet. Vi får lært at vi som voksne, skal stå på egne ben. Vi lærer ikke samtidig at modtage støtte efter behov. Mange mennesker kan ikke modtage støtte, og har som voksne ikke ”lov” til at modtage støtte.

 • Beskyttelse: Med beskyttelse er det lidt samme historie som med støtte. Mange mennesker ved ikke hvordan de beskytter sig i sociale fællesskaber fx i familien eller på arbejdspladsen.

 • Grænser: Hvis du er venner med både ”ja” og ”nej” og kan bruge begge ord i forhold dine ressourcer og dine behov, samt hvis du trives med denne praksis, er du sikkert god til at tage vare på dine grænser. Siger du ofte “ja” og har svært ved at sige “nej”, er der risiko for at dine grænser bliver overskredet, med hvad det bringer af ubehagelige oplevelser, tilstande og tanker.

 • Fællesskab: Alle har brug for en eller anden form for fællesskab, blandt andet kræver det ofte fællesskaber at få indfriet de 5 ovenstående behov. Når vi bliver mobbet, kan der være fravær af alle de 6 behov, så er det nemt at forstå at mobning er smertefuldt, også mange år efter det faktisk skete.

De 5 første behov har jeg fra Albert Pesso, der har udviklet Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP). Det 6. grundbehov fællesskab har jeg tilført, fordi det gennem mine mange år som terapeut var naturligt at tilføje Fællesskab som et grundbehov.

I mine foredrag bruger jeg mine erfaringer fra mit eget liv, fortæller om min egen proces i forhold til f.eks. stress, angst og forvaltning af mine følelser som voksen.

De 4 leveregler

I forhold til kommunikation bruger jeg ofte ”De fire leveregler” fra bogen af samme navn.

 1. Vær ren i dit ord
 2. Tag ikke noget personligt
 3. Lad være med at formode noget
 4. Gør altid dit bedste

De fire leveregler – En praktisk lære i personlig forvandling” af Don Miguel Ruiz

 1. At være ren i ordet, betyder bare at være ærlig og tydelig overfor sig selv andre i forhold til behov, ønsker og grænser. Det betyder selvfølgelig også at kunne modtage og acceptere det samme fra andre.
 2. At undlade at tage noget personligt, handler om at blive mindre følsom overfor hvad andre siger og synes. Det er den kvalitet der blandt andet skal trænes for at lægge janteloven endelig bag sig.
 3. Lad vær at formode noget. Vi kan oftest ikke gætte, hvad andre tænker og hvilke motiver de har. Så spørg i stedet for at koge suppe på gætterier, så der opstår vished og ro i modsætning tankemylder, bekymringer og uro.
 4. Gør altid dit bedste, betyder det som ordene siger, og altid i forhold til de ressourcer og belastninger, der er i livet på et givet tidspunkt. Så dit bedste i juni kan være væsentligt forskelligt fra dit bedste i januar.

GENEREL INFORMATION

ÅBNINGSTIDER

Aktionspotentiale har åbent efter aftale. Jeg svarer på telefonbesked, mail og kontakt via Kontaktsiden inden for et døgn.

TELEFONTIDER

Mandag – fredag7:00 – 18:00

Vore hyggelige lokaler