Samtaleterapi i Silkeborg2021-10-05T21:25:45+02:00

Samtaleterapi i Silkeborg

Samtaleterapi hos Aktionspotentiale kan bl.a. hjælpe dig med problemer som stress, angst, mindre selvværd, relationer, kommunikation og traumer.

Har du opbyggende og glædelige relationer, som du ser frem til at nyde og er du fyldt op af energi, når I har været sammen? Eller bliver du drænet for dine ressourcer og mister selvværd, når du er sammen visse personer i familien, blandt venner eller på jobbet?

I så fald kan samtaleterapien lære, hvordan du tager dig af dine behov for grænser, beskyttelse og plads.

Samtaleterapi hos Aktionspotentiale

Ved at vælge samtaleterapi hos Aktionspotentiale i Silkeborg får du et dynamisk og nærværende møde, hvor dine ønsker og behov samt min erfaring og faglighed bringer dig videre med din personlige udvikling.

Læs videre på denne side om hvad jeg med 17 års erfaring kan tilbyde inden for Samtaleterapi eller kontakt mig kontaktsiden. Du kan også booke tid online til et tidspunkt der passer dig.

Kort fortalt kan jeg gennem samtaleterapi hjælpe dig med følgende ting som jeg har stor erfaring med og som jeg har hjulpet med i min praksis:

 • Stress
 • Depression
 • Angst
 • Frygt
 • Relationer
 • Traumer
 • Lavt selvværd
 • ….

Er du i tvivl om noget så tøv ikke med at kontakte mig.

Lær at styre din stress med samtaleterapi

Sundhed i forhold til stress handler om at blive bevidst om egne stress reaktioner, samt at forstå de automatiske neurologiske og fysiologiske reaktioner der hører til stress.

Dernæst skal du forblive bevidst og opmærksom på dig selv, og opøve evnen til at sige både ”ja” og ”nej” til krav og tilbud i livet.

Det er nemmere at få det bedre fra usund stress, jo kortere tid du har været stresset. Forebyggelse er på alle måder, også i forhold til stress, nemmere og mere ressource besparende end arbejdet med at blive sund og rask igen, efter at skaden er sket.

Ved hjælp af samtaleterapi kan du øve dig i, at bevare dine ressourcer og din sundhed.

Dit nervesystem er lige så god til at blive stresset, som du har trænet op til.

Samtaleterapi mod angst og frygt

De bange følelser har vi for, at vi hurtigt kan bringe os i sikkerhed, når der er reel fare på færde. Derfor kan du ikke få din angst til at gå væk, men du kan lære at leve mere i fred med den.

Ubehandlet angst har det med at sprede sig som ringe i vandet, så der bliver flere og flere dele af livet, som du er nødt til at undgå.

Gennem samtaleterapien kan du opdage, hvor sårbarheden er kommet fra så du bliver mere omsorgsfuld og forstående over for dig selv. Dernæst kan du begynde at blive ved din angst, acceptere din trang til at undgå det svære.

På den måde kan du igen opnå frihed, til at gøre det du gerne vil, og lære at leve i fred med dine bange følelser.

Du kan læse mere i blogindlægget Samtaleterapi til angst og frygt, som hæmmer trivsel, livsudfoldelse og frihed som omhandler følgende 9 punkter:

 1. Angstfølsomheden bliver der!
 2. Brug din logik og din erfaring
 3. Undersøg og forstå hvordan dit nervesystem er blevet sårbart for angst
 4. Accepter livets grundvilkår
 5. Eksponering er at gøre det som du er bange på en passende måde
 6. Åbenhed dæmper skyld og skam
 7. Anvend dine sanser til at blive i nuet
 8. Bevidst rolig og langsom vejrtrækning
 9. Byd angsttilstanden velkommen når du er klar til det

Da jeg startede med terapi / supervision hos Jens Jakob, var jeg af den overbevisning, at jeg havde nogle livsområder, der smertede og påvirkede min generelle livstrivsel. Jeg kom for at blive ’fikset’ på de punkter, så jeg ellers kunne fortsætte mit liv uændret.

Med Jens Jakobs på samme tid professionelle og menneskelige støtte, er jeg stadig på vej i livet. Men fremtidsudsigten har langt flere farvenuancer og højdedrag, end jeg på nogen måder anede før.

Jens Jakob har gradvist og med respekt for mit tempo åbnet mine øjne op for sider af mig selv og livet, som jeg ikke anede eksisterede.

Han har, med hans på én gang direkte og omsorgsfulde facon, bidraget til, at jeg har turde tage skridt, som jeg ikke vidste overhovedet kunne tages.

Jeg har fra starten af forløbet valgt at have fuld tillid til Jens Jakob. Det er en forudsætning for et udviklende forløb, og han har på intet tidspunkt misbrugt den tillid. Tværtimod.

Han evner at kombinere sin teoretiske viden med sine egne livserfaringer, hvilket gør terapien nærværende og ægte – og derfor mærkbar i hverdagen.

Han har lært mig, at livet er en rejse og at selve rejsen er målet. Tak Jens Jakob og tillykke til enhver, der vælger at gøre brug af Jens Jakobs evner.

Bente Brun, deltog i samtaleterapi/supervisionsforløb

Jeg er så taknemmelig for at være kommet i ”kløerne” på Jens Jakob. Jeg har aldrig oplevet et så dybt professionelt, respektfuldt og givende samtaleforløb.

Jens Jakob er skarp, ærlig, utrolig empatisk, rolig og tillidsfuld og det uden at gå på kompromis med sin professionalisme. Han har en palet at forskellige tilgange og redskaber, som han gør brug af uden at jeg føler mig presset.

Han anerkender og forholder sig til min problemstilling på en fuldstændig unik måde og kommer hurtigt ind til kernen af problemet og får tingene skilt ad.

Han formår virkelig at få tingene sat i perspektiv, så jeg får en uvurderlig indsigt, et klart overblik og forstår hvorfor jeg har de udfordringer i livet, som jeg har.

Jeg kan kun anbefale Jens Jakob.

Ghita Vemmelund, var i samtaleterapi hos Jens Jakob Grundvad

Ønsker og motivation

Som klient er det en god ide at have tydelige mål og billeder af, hvordan du ønsker at dit liv skal udvikle sig i fremtiden. Dermed giver du dig selv de bedste betingelser for at skabe et dynamisk udviklingsforløb.

Den retning som du angiver, er en kraftig drivkraft i enhver forandringsproces. Psykoterapeut og teolog Bent Falk siger det med følgende 3 korte spørgsmål.

 1. Hvordan har du det?
 2. Hvordan vil du gerne have det?
 3. Hvad vil du gøre for at opnå det?

Første spørgsmål er ret enkelt, her fortælles bare som livet opleves. Andet spørgsmål stilles indtil svaret er renset for ”ikke” samt for camouflerede negationer. Tredje spørgsmål indebærer denne vurdering:

Er du villig til at betale forandringens pris?” Fordi forandring koster altid noget.

Jeg vil gerne hjælpe dig, med at du indfrier det næste ønske for dit liv.

Bevar dig selv i dine relationer

Har du opbyggende og glædelige relationer, som du ser frem til at nyde og er du fyldt op af energi, når I har været sammen? Eller bliver du drænet for dine ressourcer og mister selvværd, når du er sammen visse personer i familien, blandt venner eller på jobbet?

I så fald kan i samtaleterapien lære, hvordan du tager dig af dine behov for grænser, beskyttelse og plads.

Grænser handler især om evnen til at sige ”nej” og ”ja” på de rigtige tidspunkter, og om at kunne fastholde beslutninger.

Beskyttelse skal vi selv kunne aktivere og modtage, når vi får brug for det. Mange er vokset med at skulle holde til krav og pres, altså holde ud. Derfor kan behovet for beskyttelse være undertrykt, så kan vi ikke beskytte os, når vi får reelt behov for det.

Plads er en kvalitet, vi som voksne må lære tage, hvis og når vi ikke har nok af den. Plads skal forstås i fysisk såvel som mental, følelsesmæssig og spirituel forstand.

I samtaleterapien kan du udvikle dine evner til at bevare din energi i dine relationer.

Samtaleterapi i Aktionspotentiales lækre lokaler

Verbal og nonverbal kommunikation

Kommunikation: Alt kan siges, det handler alene om mod, øvelser og empati. Det er i kommunikationen, verbal som nonverbal, vi kommer til stede som dem vi er i sociale sammenhænge.

Derfor er bevidsthed, vedholdenhed og præcision i vores kommunikation vigtig, for at vi kan opnå det vi gerne vil i livet, og for at vi kan blive set som dem vi er.

De fleste af os kan bedst lide klar tale og ærlige beskeder, så når empatien strømmer i kommunikationen, kan vi siges stort set alt.

I samtaleterapien kan du lære at blive endnu skarpere og harmonisk i din måde at give udtryk for dig selv på. Du lærer samtidig, at blive bedre til at opdage, hvad andre har på hjerte.

Hæmmet i sociale sammenhænge?

Hvis du tidligere har været mobbet, kan du opleve dig hæmmet i sociale sammenhænge. Måske din opvækst har været styret af strenge regler, ligegyldighed eller måske straf og trusler?

Så kan det være svært at kommunikere tydeligt, frit og trygt som voksen. Det kan også være, at du ofte bliver misforstået, eller ikke synes du bliver set og hørt.

Hvis du kender til at føle dig begrænset i dit udtryk, kan der være god grund til at arbejde med at blive mere fri og tydelig i din evne til at kommunikere.

Færdigheder ud i kommunikation kan vi sublimere gennem hele livet, hvis vi vil.

Indsigt, klarhed og praktiske redskaber. Så kort kan det beskrives, hvad jeg har fået ud af samarbejdet med Aktionspotentiale.

Jens Jakob Grundvad er lydhør, empatisk og klar til at variere form og indhold helt efter de behov, man har. Han er hurtig til at fange essensen af det, man siger og ruske lidt op i ”plejer” uden løftede pegefingre.

Jeg har oplevet samarbejdet med ham som meget positivt med en god vekslen mellem samtale, opsummering og praktiske øvelser, som giver en følelse af at få noget konkret med derfra hver gang.

Gennem Aktionspotentiale er jeg blevet hjulpet til at se min nye situation i øjnene og skabe en ny måde at håndtere de begrænsninger, sygdommen giver mig. Det giver en stor tilfredsstillelse og frigiver energi, som jeg kan bruge positivt og fremadrettet.

Det lyder banalt, men gør en stor forskel.

Gennem samtaler med Jens Jakob er jeg blevet opmærksom på at bruge kræfterne på at skabe den tilværelse, jeg gerne vil have, med de begrænsninger sygdommen giver, i stedet for at smide kræfter ud på frustrationer, sorg og vrede.

Det giver en stor ro og et bedre afsæt for at leve et gladere og mere tilfredsstillende liv.

Gitte, deltog i samtaleterapi hos Jens Jakob Grundvad

At jeg var så heldig at komme i et terapiforløb med Jens Jakob Grundvad , er jeg dybt taknemmelig over. Jeg befandt mig på bunden da jeg blev henvist til hjælp, tak til Jobcentret.

Hurtigt fandt Jens Jakob og jeg ud af, at Walk and talk ville passe godt til min “facon” og det foregik i naturen. Bedre kunne det ikke blive for mig.

Det at blive forstået i al min nød, skrøbelig og bange var jeg på det tidspunkt, samtidig med at jeg mærkede en respekt og ro fra Jens Jakob, gav mig lysten til livet tilbage.

Nu er det ikke sådan at jeg kun blev aet med hårene, jeg fik også kam til håret da jeg havde det bedre og det er jeg taknemmelig over, det gav mig meget fremdrift i situationen. Følte min gamle styrke, så småt, begyndte at indfinde sig igen.

Humoren og alvoren var en stor del af forløbet og det er jeg glad for at tænke tilbage på, der er fældet en del tårer derude ved Kalø slotsruin men der er også blevet grinet på en dejlig og forløsende måde.

Jeg arbejder stadig med mange af de gode råd jeg fik med på vejen, af Jens Jakob.

Vil altid være taknemmelig……..

Stine, deltog i terapiforløb hos Jens Jakob Grundvad

Traumer kan godt falde til ro, så du har et godt liv på trods af traumerne

Hvis du har oplevet et traume og du bliver ved at med at genopleve det, med gentagelser af symptomer fra fysiologi, tanker og følelser, når du oplever noget der ligner eller måske når du drømmer om det om natten. Så kan du have brug for traume beroligende terapi.

Det er en helt enkel metode, som du kan lære selv at udføre, med det formål at dæmpe dine traumers negative indflydelse på dit liv.

Når du har god kontakt til dine følelser, bliver livet nemmere

Bliv fortrolig og venskabelig med alle dine følelsesmæssige tilstande. Bange, vrede, ked af det, glæde og afsky er alle følelser, som vi har til at hjælpe os med at bevare og genoprette balance samt til at træffe sunde beslutninger i livet.

Mange mennesker kalder nogle af deres følelser gode og andre dårlige, hvilket kan bevirke at følelserne bliver undertrykt og giver unødig lidelsesfulde tilstande.

 1. De bange følelser har vi for hurtigt at kunne skaffe os i sikkerhed, når der er reel fare på færde.
 2. Vreden har vi for at kunne sikre vores grænser, når nogen eller noget kommer for tæt på, som vi ikke ønsker at have tæt på os.
 3. Ked af det har vi for at kunne forløse os med gråden, når vi mister noget eller nogen som vi holder af.
 4. Glæden har vi til at få gode tilstande i alle mulige forskellige rare, trygge, sjove og opbyggelige situationer. Samt til at opbygge energi, tillid og relationer.
 5. Afskyen har vi oprindeligt for at undgå at spise noget fordærvet, når vi var sultne efter dage uden mad. Hvis vi er blevet krænket fysisk, mentalt eller seksuelt hjælper afskyen os med at gå den anden vej, hvis vi møder vores krænker.

Læs mere i blog indlæg om de 5 grundfølelser:

I terapien kan du lære at være venner med alle dine følelser og have dem som hjælpere i livet. Det vil give dig mere sammenhæng, balance og ro.

Billede af dit liv og den udfordring du vil arbejde med

Don`t go anywhere, before you know where you are”. Todd Burley som arbejdede for gestalt organisationen Gatla i Californien. Citatet skal forstås sådan, at jeg som terapeut må forsøge at opdage og afdække, hvordan dit liv er blevet som det er.

Det kræver at jeg stiller spørgsmål, indtil jeg begynder at få et sammenhængende billede af dit liv og den udfordring du vil arbejde med.

Jeg tror princippet er generelt. Så længe vi ikke selv forstår, hvad vi er ramt af og hvorfor vi er ramt af det, er det svært at skabe virkelige forandringer.

Online samtaleterapi

Online samtaleterapi og telefon konsultationer ved Aktionspotentiale giver mulighed for at arbejde med personlig udvikling i “en til en” sessioner. Online samtaleterapi er en anerkendt behandlingsform og en mulighed for at få behandling og opnå udvikling, når afstand og andre begrænsende faktorer gør, at det er svært at mødes ansigt til ansigt.

Hvad kan du arbejde med i online samtaleterapi?

I online samtaleterapi arbejdes med samme emner som ved et fysisk møde. For eksempel

 • stress
 • angst
 • frygt
 • depression
 • krise
 • traumer
 • svære følelser
 • lavt selvværd
 • problematiske relationer
 • og opbyggende kommunikation med dig selv og andre.

Blogindlæg om samtaleterapi

Online Samtaleterapi

Online samtaleterapi Online samtaleterapi og telefon konsultationer ved Aktionspotentiale giver mulighed for at arbejde med personlig udvikling i "en til en" sessioner. Online samtaleterapi er en anerkendt behandlingsform og en mulighed for at få behandling og opnå udvikling, når afstand og andre begrænsende faktorer gør, at det er svært [...]

Kunsten at genstarte

Dit nytårs fortsæt og alle mulige andre ønskede forandringer... Udfordringer ved fastholdelse af nye rutiner og personlig udvikling Som ansvarlige og motiverede mennesker indfører vi nye vaner, aktiviteter og færdigheder i vores liv. De fleste erfarer tilbagefald, undertegnede er ingen undtagelse. Det er min erfaring både fra eget liv [...]

PRISER FOR SAMTALETERAPI

850 kr. pr. time

GENEREL INFORMATION

ÅBNINGSTIDER

Aktionspotentiale har åbent efter aftale. Jeg svarer på telefonbesked, mail og kontakt via Kontaktsiden inden for et døgn.

TELEFONTIDER

Mandag – fredag 7:00 – 18:00
Go to Top