Professionel hjælp til at udvikle jeres parforhold

Parterapi er når I som par får hjælp af en professionel til at udvikle eller afklare jeres parforhold. Når i deltager i parterapi i Aktionspotentiale, bliver I mødt ligeværdigt lige meget, hvilke styrker og svagheder i hver især har i jeres parforhold.

Den ligeværdige behandling er en af forudsætningerne for, at hver af jer, kan føle jer trygge nok til at arbejde med og udvikle på jeres respektive sårbarheder og udviklingspunkter.

Sårbarheder og udviklings områder i parterapien

I parterapien finder vi i fællesskab ud af hvilke sårbarheder og udviklingspunkter I ønsker at arbejde med. Vi finder selvfølgelig også frem til jeres særlige styrker, som par samt jeres ønsker for jeres parforhold.

Parterapi indebærer af og til også at den ene eller begge parter får individuel terapi. Når det er tilfældet, byder jeg som parterapeut også ind på at tage jer i individuel terapi, såfremt at alle er trygge ved det.

Individuel terapi i forbindelse med parterapi

Meningen med individuel terapi i forbindelse med parterapi er fortsat at I som par og individer opnår, det som I ønsker med hinanden og for jeres parforhold.

Parterapi er også en mulighed for at lade terapeuten betragte, opdage og undersøge for derefter nænsomt at gøre jer opmærksomme på ressourcer, kommunikation, sårbarheder, automatikker samt hvordan i klarer følelser med hinanden i jeres parforhold.

Parforholdet i krisetilstand

Parterapi kan også være hjælp til at styre parforholdet igennem en krise. Krisetilstande har oftest to udgange, brud eller forsættelse. Især hvis I har børn kan det være vigtigt med parterapi for at sikre konstruktivt og modent samarbejde lige meget om jeres parforhold stopper eller det fortsætter med ny vitalitet samt nye måder og mål.

Hvordan arbejder jeg som parterapeut?

Når I kommer i parterapi tager jeg, som terapeut ledelsen for relationen og samtalen, dermed sørger jeg for at terapien holdes i en ligeværdig energi og jeg sikrer, at vi finder tilbage til oplevelsen af ligeværd, så ofte det er nødvendigt. Begge parter skal føle sig behandlet trygt og ordentligt, for at der kan igangsættes sund og bæredygtig udvikling.

Hvordan forløber en parterapi session?

En parterapi session tager typisk 1,5 time. Efter en kort præsentation, fortæller først den ene så den anden sin version af problemet/ønsket med at komme i parterapi. Imens den ene fortæller, er den ikke fortællende part bare lyttende. Når I begge har fortalt jeres version af problemet/ønsket, spørger jeg om I kan kende hinandens fortælling, og så udreder vi i fællesskab uenigheder, misforståelser og hukommelses forskelle.

Arbejdet med parforholdet i et udviklingsforløb

Herefter er det motivation og ønsker der bestemmer retningen. Hvis I ønsker at arbejde med jeres parforhold i et udviklingsforløb, så er det obligatorisk at I bliver spurgt om jeres ”egen del” og jeres egne sårbarheder. Med jeres ”egen del” menes. På hvilke måder er jeg med til at hæmme den gode udvikling af vores parforhold og de fælles ønsker vi har for fremtiden?

Sårbarhederne handler om, at det ofte er vores sårbarheder, der træder frem og gør vores relationer til vores nærmeste besværlige og smertefulde. At arbejde med sine sårbarheder kræver en høj grad af tryghed, også derfor er oplevelsen af ligeværd vital. Herfra påbegynder I udviklingen af jeres parforhold, med hjælp fra undertegnede.

Mere info om parterapi

Du kan læse mere om parterapi og hvad jeg kan hjælpe med på siden Parterapi.

Jens Jakob Grundvad

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak eller booke en tid online. Du er også velkommen til gratis foredrag som jeg holder ca. en gang om måneden.

27 51 45 61

Book en tid
Kontakt
GRATIS Foredrag