Min motivation

Jeg er fascineret af de udviklingsmuligheder, som livet byder på. Både i forhold til min egen udvikling og i forhold til mit professionelle arbejde med andre mennesker. Deri ligger mit naturlige drive, som hjælper mig med at blive bedre til at møde andre mennesker, der hvor de er.

Det gør også at jeg fortsat bliver bedre til forstå den kommunikation vi har med os selv og andre.

Meget personlig udvikling ligger gemt i relationen til og kommunikationen med os selv og andre. Ovenstående er en stor del af baggrunden for, at jeg har drevet selvstændig terapeutisk virksomhed siden 2008.

Jeg har et princip om at alt kan siges tydeligt og med medfølelse, så budskabet giver kontakt til den anden. ”Det handler blot om mod og øvelse”.

Jens Jakob Grundvad er lydhør, empatisk og klar til at variere form og indhold helt efter de behov, man har. Han er hurtig til at fange essensen af det, man siger og ruske lidt op i ”plejer” uden løftede pegefingre.

Min egen udvikling

Jeg kom i gang med min udvikling, efter min far døde, da jeg var midt i 20èrne Jeg startede kort efter på fysioterapeutskolen. Jeg erfarede tidligt, at udvikling både kan gøre ondt og heldigvis også ofte bringer noget attraktivt med sig. Jeg blev også far til to sønner mens jeg var i 20èrne.

For mig har børnene og faderskabet været en konstant kilde til udvikling. Jeg var umoden dengang, så jeg har måttet kigge dybt i mit indre, før der begyndte at komme noget ordentlig mand og far ud af mig.

Jeg har lært at klare egen stressfølsomhed for en del år siden. Jeg havde angst med mig ind i voksenlivet, og jeg har gennem årene lært at leve godt med det også. I 2010 fik jeg konstateret diabetes 1, hvilket gjorde at jeg måtte smage min egen medicin i forhold til accept af en uønsket tilstand og tab af frihed.

Først når jeg opnår accept og begynder at arbejde med accept som en fortløbende proces, kan jeg at lære at leve ordentlig med min diabetes. Jeg kan konstatere at det er nemmere at sige til andre, end at gøre selv 😊

Det er fortsat vigtigt for mig at søge hjælp til udvikling, når jeg har brug for det. Jeg bruger terapi og supervision til at holde mig skarp og til at sikre at livet og arbejdet forbliver båret af lethed og glæde.

Ideal: ”Jeg vil godt møde om morgenen måske halvtræt , og gå hjem fyldt med energi og livslyst efter dagens arbejde”. Jeg har mødt mange, der praktiserer det modsatte både i forventning, tale og praksis.

Jens Jakob har gradvist og med respekt for mit tempo åbnet mine øjne op for sider af mig selv og livet, som jeg ikke anede eksisterede.

Mit liv nu

Jeg bor i Silkeborg sammen med min hustru og vores datter. Jeg er taknemmelig for at være far, ægtemand samt for mine venskaber. Jeg er vild med at lave mad og supplere den med lidt avl fra haven. Jeg har løbet i snart 40 år næsten uden skader. Jeg spiller tennis, kort og Wordfeud. Jeg elsker at læse og lære. Jeg lever af en af mine hobbyer, jeg føler mig heldig.

Jens Jacob er altid i godt humør, velforberedt, positiv og respektfuld i sine udmeldinger, hvilket giver en god karma her i huset. Jens Jacob er ligefrem, ærlig og direkte hvilket har betydet, at vi her i huset har tillid til ham, i de problemstillinger der har, måtte løses her i huset.

Birthe Andsbjerg, Opholdsstedet Pondus

Uddannelser

 • Fysioterapeut 1993 hvorfra jeg har såvel et konkret fysisk som et kropsterapeutisk fagligt ståsted, hvor åndedræt, kropsholdning, muskelspænding og følelserne er vigtige pejlemærker. Litteratur forslag Lillemor Johnsons ”det frigørende åndedræt”.
 • Voksenunderviser Silkeborg seminarium 2002-04
 • NLP sundhedsterapeut 2010 er en 4 års psykoterapeut uddannelse, hvori coaching, ernæring, og kropsterapi er integreret. NLP uddannelsen har fokus på sprog mønstre og de automatikker i nervesystemet, og frembyder effektive behandlinger. Læs mere på Sundhedsterapeut uddannelsen ved Anni Simonsen.

Terapeutisk træning

 • Kognitiv terapi, supervision, undervisning og teori fra 2001 og frem. Jeg har deltaget i kognitiv praksis til grupper og individ omkring angst, depression, stress, lavt selvværd, traumer, alkoholmisbrug samt til relationelle og kommunikative udfordringer. Jeg har fra 2011-16 deltaget i kognitiv supervision
 • Gestalt terapeutisk træning ved Todd Burley fra Gatla Californien 3 gange 35 timer fra 2011-14. Læs mere på www.gatla.org
 • Pesso terapi træning i 2010 i 30 timer. Og genoptaget dette i 2018 med 50 ca. timers workshop og uddannelse.
 • Superviserende udviklingsgruppe fra 2008-2018 3 timer ca. 20 gange om året.
 • Filosofisk udviklingsgruppe fra 2004- 3 timer 5 gange om året, hvor vi blandt andet har fordybet os i filosofisk undren i praksis ved Finn Thorbjørn Hansen ”At stå i det åbne”, samt arbejdet med blandt andre Løgstrup og Kirkegaard.

Erhvervserfaring

 • Fysioterapeut på Viborg sygehus 8 år som en slags grunduddannelse i hvordan sygehus og menneske mødes, samt en opdagelse af hvor meget mere, der ofte er på spil end den konkrete sygdom, når vi indlægges på et sygehus. Den psykomotoriske del af fysioterapien arbejdede jeg med både i teori og praksis under ansættelsen.
 • Fysioterapeut, underviser og coach fra 2002-08 Trivsel Gruppen i Silkeborg
 • Psykoterapeut og misbrugsbehandler fra 2011-16 på Fængslet Kærshovedgård
 • Fysioterapeut og psykoterapeut i Syddjurs kommune fra 2017- Her underviser jeg i mental trivsel og angst på hold. Fysisk træning på hold og har individuelle sundhedssamtaler.
 • Aktionspotentiale fra 2008 hvor jeg har arbejdet med coach- og mentorsamtaler, samtaleterapi, parterapi, supervision, undervisning, foredrag og erhvervscoaching.

Dansk NLP Psykoterapeut Forening

Jeg er medlem af Dansk NLP Psykoterapeut Forening hvor jeg også sidder med i bestyrelsen. Dansk NLP Psykoterapeut Forening er en brancheforening der samler og registrere uddannede NLP Psykoterapeuter der opfylder foreningens uddannelseskrav og lever op til Styrelsen for Patientsikkerhed, som er en institution under Sundheds- og Ældreministeriet. Læs mere om foreningen på hjemmesiden https://dnlppf.dk/.

Dansk NLP Psykoterapeut Forening

GENEREL INFORMATION

ÅBNINGSTIDER

Aktionspotentiale har åbent efter aftale. Jeg svarer på telefonbesked, mail og kontakt via Kontaktsiden inden for et døgn.

TELEFONTIDER

Mandag – fredag 7:00 – 18:00